bestbuywines

Legjobb vételek a hazai borkínálatból

Badacsonyi szőlőhegyen két szál vessző

2021. október 21. 19:57 - B.Lazlo

Laposa Kéknyelű 2020

A magyar mainstream borkultúra napjainkban nem a kéknyelűről szól, értem miért és nem is vitatom, ám meg kell jegyezni, készülnek idehaza elfogadható ár-érték arányú borok például kéknyelűből (is). Ebből az ősi magyar szőlőfajtából készült ital került a kosárba, a tipikus ízjegyei mellett fontos tulajdonsága, hogy egynemű fajta, azaz kizárólag női virágot hoz, önmagában (porzószőlő nélkül) képtelen szaporodni, ezért termesztése odafigyelést igényel. 

Forrás: www.balaton-opus.hu

Korántsem biztos, hogy a legjobb kéknyelűt kaptam le a polcról, de kétségtelelnül jó áron, és be kell valljam, a kiváncsiság is erősen furdalta az oldalamat, mit tudnak kihozni ebből az ősi fajtából. Egy biztos, komoly összehasonlítási alap nincsen, hiszen kifejezetten kis területen termesztik, de ígérem, amennyiben lesz még elfogadható áron, válogatok még a felhozatalból.

 

247617637_925821538288266_3377768449412875405_n.jpg

 

Pohárban halvány zöldes árnyalat, illatban nekem kifejezetten ázott agyag formájában jön az ásványosság, mögötte a zöldek mellett élénk citrusok és halovány virágos illatjegyek. Kortyolva abszolút a savasság viszi a zászlót, itt sokkal egyértelműbben jönnek a citrusok és az ásványosság és a végén talán valami tárkonyos édes íz, lehet kis maradékcukor, ami nálam egyébként simán belefér ilyen savak mellett. 

Egy szó mint száz, kerek savak, ásványosság, frissesség, összességében egy jól befogadható, egyedi ital, nálam ez egy hatost ér és ezen az áron kifejezetten jó vétel.

Markáns savak, ásványosság, azt gondolom remekül párosítható halételekhez, nekem leginkább egy dunai hallé kisérőjeként tetszene.

Alc.: 12,5%

Fogyaszthatóság: ne ezt tedd a trezorba ;) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbuywine.blog.hu/api/trackback/id/tr3816729474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása