bestbuywines

Legjobb vételek a hazai borkínálatból

A korzikai szépség

2021. április 30. 16:01 - B.Lazlo

Île de Beauté 2019 Rosé

Noha a korzikai borokról nem tudunk túl sokat, a francia fennhatóság alatt álló, borrégió-felosztás szempontjából Provance-hoz tartozó, egyébként Provance és Toszkána között elhelyezkedő szigeten készítenek remek borokat. 

 _korzika_le_de_beaute_bor_roze.jpg

Île de Beauté IGP (védett földrajzi jelzés) alatt futnak a helyi borok, ez elég sok szőlőtípust engedélyez, a tradicionális korzikai szőlőfajták mellett a környező országok (Francia, Spanyol, Olasz) szőlőfajtái is megtalálhatóak a palettán. Kékszőlők közül legjelentősebb a Sangiovese, amit a szigeten Nieluccionak neveznek. 

ile_de_beaute_roze_bor.jpg

Fenti rozé (méghogy nem vagyunk rozérajongók) fő alkotóeleme is ez a szőlőfajta, a palackot egyébként a "madaras tecskó" (Auchan) akciójában pecáztam (siessetek, van még), mindössze egy Mátyás királyt kóstált.

Gyümölcsösségben hozza a kötelezőt, grapefruit, eper, cseresznye, mindeközben remekül egyensúlyoz a savakkal, meglepően erős intenzitása és a mineralitás nálam mindenképpen az átlag fölé emeli.

Remek gasztrobor, egy grillezett hal, tészta, vagy egy jó baráti beszélgetés mellé, nálam 5 pont és egy ezresért abszolút BestBuy.

Alc.: 12%

Eltarthatóság: idd meg nyáron ;)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbuywine.blog.hu/api/trackback/id/tr9116518010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása