bestbuywines

Legjobb vételek a hazai borkínálatból

"Skíz oszt, nem oszt"

2021. május 07. 13:15 - B.Lazlo

Tornai friss Juhfark

Valahol a Nagy-Somló környékén derül ki mit is tud ez a szőlőfajta. Remekül dolgozik együtt a sav és az ásványos jelleg, ezt évről évre remek borokkal bizonyítják.

nagy_somlo_balatonfelvidek_magyarbor_juhfark_somloijuhfark.JPG

A Tornai pincészet igen erős juhfark témában a hazai palettán, tettek már az asztalra nagyon szép évjáratokat  (Tornai Friss Juhfark ('18) és a Prémium Juhfark ('17)).

Nekem most a 2020-as ugrott be a lódenkabát alá, 1200 HUF a Lidl akciójában, de felbukkan az Auchan és a Spar polcain is időnként 1500 HUF környéki árfolyamon.

tornai_juhfark_tornai_pinceszet_tornai_friss_juhfark_2020.jpg

Hát ez sem ugrik ki a pohárból, diszkréten hozza a nyers mandulás, füves illatokat a háttérben megbújó virágokkal és éretlen körtés-birses beütéssel, érezni a fahordót is. Tökös bor. Kortyolva is jönnek a virágos gyümölcsös jegyek rengeteg savval megtámogatva, megjelennek a sós-ásványos ízek. Ami nekem elsőre is nagyon kitűnt az az alkoholossága, talán picit ki is lóg, de abszolút nem bántó. A savak mellett még viszonylag sokáig a szájban marad a körtés, mandulás utóíz. Engem kifejezetten arra a 15 évvel ezelőtti tarokkozás közben elfogyasztott juhfarkra emlékeztetett, amit apósom kínálgatott két XXI fogás között "ez egy nagyon karakteres bor" felkiáltással és amitől a második XXI fogás után én is padlót fogtam. 

tarokk_skiz_pagat_huszonegyfogas.JPG

Valószínűleg nem ez lesz az a bor, amitől majd a laikusok meg foják érteni a szőlőfajtát, nem is ez teszi majd a meg nem tartott idei Sziget fesztivál legnépszerűbb fröccsborává, ennek ellenére azért ismét sikerült egy szerethető bort a palackba zárni. Az alkohol dominanciája (lehet öregszem) miatt az idei csak 4 pont, szerethető, érdekes bor, ezerkettőért BestBuy.

Alc.: 13%

Eltarthatóság: maximum 1-2év

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbuywine.blog.hu/api/trackback/id/tr6916525474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása