bestbuywines

Legjobb vételek a hazai borkínálatból

Helló savak!

2021. május 14. 15:34 - B.Lazlo

Gizella Tokaji Cuvée Furmint/Hárslevelű 2019

gizella_pinceszet_tokaj.JPG

Ritkán találkozni a 3000 HUF alatti árkategóriában tisztességesen megcsinált száraz furminttal. Szpoiler: ez az. Több kellemes itallal is előrukkolt már a pincészet, így bizakodó és egyúttal kellemesen pityókás hangulatban álltam neki a tegnap esti 3. tételnek. A palackot az auchanban lőttem, 2990 HUF-ot kóstált, ám innen személyes átvétellel egy kicsivel olcsóbban is beszerezhető. A "vidám" első kóstolásra való tekintettel másnap visszakóstoltam és ki kell jelentenem, nem csak a kispénteki mámor íratta a kóstolási jegyzetemet.

_furmint_tokaj_magyarbor_tokaji_gizella_gizellapinceszet_harslevelu_tokajibor.jpg

Nem orrbavágósan, de remekül érezni a körtét és érett sárgahéjú almát,a hárslevelű hozzáteszi a maga virágos jegyeit, intenzitásra elég visszafogott, háttérből még előtűnik valami nedves kőre emlékeztető ásványos-fűszeres illat. Szájban nekem elsőre a savassága tűnt fel, ami nagyon kellemes, egyáltalán nem karcos, a gyümölcsösség, virágosság és az alkohol, meg némi maradékcukor teljesen irányba teszi. Rendben levőnek tűnik (nagyon jót tett neki a hárslevelű), komplexitásában és aromákban is felnőtt a fogyasztói igényekhez. Sokkal többet nem lehet itt mondani: "Foied vinom pipafro, cra carefro - Ma bort iszom, holnap nem lesz"

3000 HUF körüli áron remek vétel, nagyon erős 6 pont és már most bánom, hogy nem vettem többet :)

Alc.: 12,5 %

Eltarthatóság: nálam ez semeddig sem fog elállni :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbuywine.blog.hu/api/trackback/id/tr8816558928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása