bestbuywines

Legjobb vételek a hazai borkínálatból

Hol vagy nyár?

2021. május 21. 12:53 - B.Lazlo

Eszterbauer Sógor Kadarka 2019

Tökös, rizses, csípős lecsóról álmodom, roppanós héjú, puhabelű fehér kenyérrel, diófa árnyékában, rubinvörös kadarkával a pohárban.

A legjobbak szekszárd környékéről kerülnek elő, nem a tanninos mélységekért szeretjük ezt a fajtát, annál inkább hangsúlyos a jobb palackok esetében a fűszeresség és a piros bogyós gyümölcsök dominálnak, jellemzően nem veri agyon az alkohol és (szerintem) kifejezetten jól áll neki ha egy kicsit túlhűtjük. 

eszterbauer.JPG

Eszterbaueréknál évszázadokon átnyúló családi tradíció a borkészítés, évről-évre előkerül valami említésre méltó a pincéből, alsó és felsőpolcos tételekből is vannak remek boraik. Reménykedtem benne, hogy a szekszárdi borvidék egyik ikonikus szőlőfajtájából is kihozták a legtöbbet.

 kadarka_szekszard_eszterbauer_szekszardikadarka_vorosbor_1.jpg

Illata erősen fűszeres-likőrös, kissé fanyar, adja a bogyósokat, málnaszörp, meggy és a végén a háttérből előtűnő florális jegyek (rózsa, viola?). Emelem poharam... Szájban is uralja a fűszeresség, a friss gyümölcsök jól kiegészítik, egyensúlyban van, a savak nem harapnak, az alkoholt szinte nem is érezni. Több kadarkát is leemeltem mostanában a polcról, ez volt az első a sorban, így hát azt kívánom ennél ne legyen rosszabb.

Kiváló ital, a mi teraszunkon biztosan a nyár egyik slágere lesz, ezt a palackot az Auchanban lőttem 1289-ért akcióban (nagyon hamar le is szedték a polcot), a termelőnél 1890/palack, ennyiért is vastagon megéri. Nálam 6 pont és forza nyár! A címkedizájn és a hozzá kapcsolódó történetek külön megérnek egy misét.

Alc.: 12,5%

Eltarthatóság: maximum 1-2év, de minek?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbuywine.blog.hu/api/trackback/id/tr3616567380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása